Кино: Вездесъщият с премиера

Повече от 2000 души гледаха най-новата българска продукция – „Вездесъщият”, дело на компанията “Мирамар Филм”, която се разпространява от „Лента” в киносалоните у нас от 13 октомври.

Дългоочакваната гала премиера на най-новия български филм събра популярни имена от кино средите, представители на шоу бизнеса и фенове на родното кино в зала 1 на НДК, който светна в червено специално за събитието. Лентата предизвика истински фурор сред зрителите и спечели високата оценка на публиката.


Историята е базирана на актуалната в наши дни тема за новите технологии и наблюдението. Сюжетът проследява живота на мъж, който постепенно се увлича да следи хората около себе си със скрити камери. Всичко започва като невинно хоби, но неусетно героят влиза в ролята на вездесъщ регулатор на чужди съдби.

Премиерата на „Вездесъщият“ идва броени дни след триумфа му на 35-ия фестивал „Златна роза“, където събра общо 5 награди – за пълнометражен филм, за мъжка (Велислав Павлов) и женска роля (Теодора Духовникова), както и награда на критиката и на публиката. За първи път последните две съвпадат, което показва, че филмът се оценява високо и по фестивалните, и по зрителските критерии.


Това е втора „Златна роза“ за „Мирамар Филм”, като първата е за филма Дзифт през 2008 г. През 2011 г. компанията продуцира най-успешния филм за годината LOVE.NET.
С първите си появи на голямата сцена „Вездесъщият“ вече даде ясна заявка, че ще бъде блестяща комбинация, която ще задоволи вкусовете на различни публики. Той обещава да наложи множество нови лица в българското кино, а очакванията на продуцентите са лентата да се превърне в безспорен зрителски хит.

Модни вдъхновения от Лондон

GUCCI казаха НЕ на животинските кожи