Тази есен: Соня Йончева в Метрополитън опера

Рекорд на българската оперна прима в програмата на Метрополитън опера

България на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк” се завръща със звездна година за оперната ни прима Соня Йончева. Тя поставя своеобразен рекорд в историята на програмата “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”: един сезон, три опери, три главни роли – на Тоска и Мими в класическите произведения на Пучини “Тоска” и “Бохеми”, и на Луиза в “Луиза Милер” на Верди, където българското сопрано ще пее с Пласидо Доминго. В две от оперите – “Тоска” и “Луиза Милер” – диригент е знаменитият Джеймс Ливайн.


Сезон 2017-2018 на “Метрополитън опера: на живо от Ню Йорк”, който достига до българските зрители чрез фондациите “Америка за България” и “Виа Фест” и отново включва 10 сателитни излъчвания в HD формат на избрани заглавия от основния репертоар на МЕТ. Това издание е и особено специално за програмата у нас, защото в него са включени цели три продукции, в които главната роля се из-пълнява от световноизвестната оперна звезда – българката Соня Йончева. Поради очаквания голям зрителски интерес и за трите продукции са предвидени повторения.

 

 

кадри и текст: Press

Versace: Супермоделите са обратно тук

Красиви с IDUN Minerals

Есента е по-приятна когато се грижим за себе си. А една от най-важните грижи е тази за лицето и неговата красота. Този месец можете да откр...