Филмов маратон: Киномания 2017

Над 50 заглавия ще покаже 31-ото издание на „Киномания“, което продължава до 30 ноември. Сред българските са „Безкрайната градина“, както и семейният/детски филм „Лили Рибката“, дебютиралият в конкурса на Токио „Кораб в стая“ и новата документална творба на Адела Пеева „Да живее България“.


Акценти в програмата са носителят на „Златен лъв“ от Венеция „Формата на водата“ на Гийермо дел Торо, предизвикалият скандал в Русия „Матилда“ на Алексей Учител, „Субурбикон“ на Джордж Клуни по сценарий на братя Коен, „Борг/Макенроу“за едно от най-големите съперничества в света на тениса и черната комедия „Три билборда на извън града“ на Мартин Макдона – носител на наградата на публиката от Торонто. Маслената анимация „Да обичаш Винсент“, която излага теория за последните дни на големия художник Винсент ван Гог в стила на неговите картини, също ще бъде показана на фестивала.

Отвъд това „Киномания“ ще покаже обичайните си детска и френска програма и ще отпразнува три актьорски годишнини – Джейн Фонда, Джак Никълсън и Дъстин Хофман на 80 години. Пълна програма на фестивала, както и възможност да се закупят билети онлайн, има на неговия сайт.
http://www.kinomania.bg/

Бебешка стая в действие

Григор Димитров покори Лондон

И вие ли гледахте със затаен дъх финалът снощи?Българинът на 26-годишна възраст записа най-значимия успех в кариерата си до момента, поб...