75-годишните Golden Globes в черно

75-годишната церемония по връчването на наградите „Златен глобус“ премина под знака на черното – знак на борба със сексуалния тормоз, като почти всички присъстващи бяха облечени в черен цвят.

Тематично – повечето шеги и подмятания бяха в същия дух. Водещият на церемонията Сет Майърс цяла вечер не спря да насочва вниманието към сексуалното насилие в Холивуд и скандала около продуцента Харви Уейнстейн – основно чрез черен хумор.
Опра Уинфри, която взе наградата на Сесил Демил за цялостни постижения, обобщи вечерта, като я нарече нов ден за Америка.“Твърде дълго време жените не бяха чувани и не се вярваше, че ще се осмелят да кажат истината за властта на тези мъже“, обяви тя. „Но тяхното време изтече!“
Темата за правата на жените отекна в почти всяка реч на наградените. Елизабет Мос, която спечели наградата за най-добра актриса в телевизионна продукция за ролята ѝ в „Историята на прислужницата“, посвети приза си на автора на едноименната книга Маргарет Атууд и на всички жени, „които бяха достатъчно смели да се обявят срещу нетолерантността и несправедливостта“.

Вижте и звездите, които грабнаха вниманието ни с тоалети:

Какво да правим в София този месец?

Празниците минаха. С тях и голямото обикаляне по роднини, пътуване и преяждане от маса на маса. Вече влизаме в работен ритъм, а покрай нег...

Ново! #FlcoLadiesClub