Добре дошли, в най-голямата платформа за висок клас български марки 🌸
 
Научете всичко за марката: ELENA KITANOV Paris

Научете всичко за марката: ELENA KITANOV Paris

ELENA KITANOV Paris е дизайнерска българска марка с уникални, качествени продукти, с богата история и силна идентичност, със собствен почерк в модните тенденции. Ръчна бродерия, позлата, посребряване, патиниран ефект и други автентични техники рисуват ELENA KITANOV Paris. Мотото на марката е: Повече от аксесоар, бижу, което ви прилича!

Елена Китанов е дизайнер и създател на марката в Париж през 2021 година. Сертифицирана от Académie de Paris (Академията на Париж), като майстор по изработка на луксозни кожени изделия. БНК-то на марката съчетава ноу-хау на изработката на луксозните кожени изделия и майсторството на художествените занаяти. Сложен синтез между ноу­хауто на изработка на луксозните кожени изделия и техниките на художественото майсторство на занаятите.

Моделите на марката ELENA KITANOV Paris са ръчно изработени във Франция и Европа. Залагат на благородни първични суровини като пълнозърнести италиански, френски и испански кожи, а лимитираните серии и уникати се осигуряват от големите луксозни къщи, за да бъдат "ъпциклирани". Декорирани с метални компоненти от месинг и замак, покрити с благородни метали като паладий и злато.

Целта на марката е да предложи уникални и качествени продукти, с богата история и силна идентичност, със собствен почерк в модните тенденции. Личната цел на дизайнерката Елена Китанов е да съхрани и увековечи изконните славянски традиции, включително и българските -­ традиции, които лежат в нейните родни корени. Да даде нов съвременен прочит и ново приложение на това национално богатство и по този начин да го интегрира в световното богатство на художествените занаяти. Да популяризира древната българската шевица, известна като "Везба" - ноу­хау и изкуство на живот, пазено от жените и предавано от поколение на поколение. Традиция, която вдъхновява най-­големите модни дизайнери.

Чанта ERATO с БРОДЕРИЯ 08 декорирана с ръчно изработени метализирани бродерии. Кожената чанта носи името на Музата на поезията и е украсена с ръчно изработени бродерии от български майсторки (между 30 и 40 часа работа за изработката на една бродерия).


Чанта HERA с ПАТИНА 04 изработена от два вида пълнозърнести висококачествени италиански телешки кожи: кожа с ръчно щамповано кроко и кожа тип напа. Кожената мини чанта носи името на Богинята на брака и на плодоридието и Кралица на боговете. Ръчно постигнат релеф на флорални мотиви, чрез специална техника използвана в направата на луксозните кожени изделия.


Чанта ERATO с БРОДЕРИЯ 03 декорирана с ръчно изработени метализирани бродерии. Чантата е изработена от два вида пълнозърнести висококачествени италиански телешки кожи: кожа с ръчно щамповано кроко и кожа тип напа.


Чанта HERA GOLD AND BLUE изработена от два вида пълнозърнести висококачествени италиански телешки кожи: кожа с ръчно щамповано кроко и кожа тип напа. Кожената чанта носи името на Богинята на брака и на плодоридието и Кралица на боговете. Ръчно постигнат релеф на флорални мотиви, чрез специална техника използвана в направата на луксозните кожени изделия.


Чанта VICTORIA VI001 изработена от два вида пълнозърнести висококачествени италиански телешки кожи: кожа с ръчно щамповано кроко и кожа тип напа. Кожената чанта носи името на Богинята на победата. Прилагане на патентовани артистични техники, (многослойно оцветяване, оксидация, метализация и прилагане на восък), върху кожените и металните компоненти, което прави всяка чанта уникална.


Портфейл BURGUNDY AND TURQUOISE със цип от ръчно щампована телешка кожа в стил крокодил, украсена с автентична артистична техника на марката – ръчно нанасяне на артистични ефекти чрез оцветяване, восък и метализация.


Колан МАЛКА ПАФТА EMERALD GREEN AND PURPLE изработен от черна пълнозърнеста телешка кожа, ръчно щампована в крокодилски стил. Малка елегантна катарама, “Пафта” - малко бижу, излято от метал с шарка на Феникс, украсено с ръчно оцветяване и автентична техника на ръчно позлатяване с 23.75 каратово злато.


Колан ГОЛЯМА ПАФТА BURGUNDY AND EMERALD GREEN изработен от черна пълнозърнеста телешка кожа, ръчно щампована в крокодилски стил. Цветът на катарамата на колана е червено бордо и изумрудено зелено. Пълнозърнеста подплата от черна телешка кожа.

ELENA KITANOV Paris е марка с уникални продукти със силна разпознаваема идентичност. Артистичен подход, съчетан с луксозно позициониране, обединяващи прецизността и техничността на едно бижу.